lördag 29 maj 2010

Kastanjen blommar


Nu står vårt vårdträd i blom. Det är en helt fantastisk tid. Om några dagar ska jag fota vårt syrénsnår, får jag väl kalla det. Det har inte riktigt slagit ut ännu.
Fler och fler hittar vår sparrisförsäljning, vilket är jättekul! Tyvärr är tillväxten litet långsam i kylan. Se telefonnumret här till höger om du vill handla sparris. Vi finns väster om Linköping.
Ha en fin söndag,
Karin

onsdag 26 maj 2010

Favoriterna börjar blomma


I år har inte vinden slitit sönder pionerna (ännu). Jag var litet orolig igår. Ovan en rosenpion inköpt som en liten förkrymt pinne på höstrean i förfjol.

Svavelpionen är såå läcker.

Kommer ni ihåg 'Frankie'? Jag fuskade vid planteringen, kunde bara inte sätta saxen i de små knopparna. Så här ser hon ut! Tänkte ha den krypande, längs trappan.
Karin

måndag 24 maj 2010

Mycket i maj

Har svårt att hinna med just nu. Allt är så vackert och det växer så det knakar. Ogräset ligger litet före mig. Vi kämpar med vår nyplanterade sparris men jag skulle helst vilja krypa i rabatten. Dessutom har vi många avslutningar att passa den här tiden.

Så här ser sparrisen ut idag. Den kommer upp fint. Den gamla rekordproducerade förra veckan men nu är det litet lugnare (tack och lov).




Vårt ena äppelträd är översållat av blommor. Det är helt underbart att se.

Rapsen ger ett härligt avbrott till det gröna. Det är så fint i vår hage med gullvivor och mandelblommor. Måste ut och leta efter kattfot eller blommar den senare?
Måste visa min härliga vårbukett. Den doftar mycket gott!

Ha en fin vecka,
Karin

onsdag 19 maj 2010

Vita blommor


Nu slår träden ut i värmen. Vår åldriga bigarrå fotad från sovrumsfönstret. Bären kommer alltid högt upp.

En självsådd hagtorn i bland syrénerna

Några narcisser som överlevt "ödetiden" Madame har kanske inte hittat hit...

En lökblandning jag föll för i höstas. Ganska lyckat tycker jag men undrar hur de gula hamnade där... Det finns några vita pärlhycinter också.

Imorgon slår häggen ut, borde alltså vara dags att vara ledig. Det hade väl varit förståndigt! Det är smått tropiskt här ikväll. Sparrisen kan jag nästan se hur den växer.
Ha det bra,
Karin

söndag 16 maj 2010

Äntligen premiär!


I kväll ska vi ha en liten primörfest. Här skördar vi i år de första sparrisarna ungefär 14 dagar senare än förra året. Hoppas nu att det blir litet mera sommarvärme så att det börjar växa ordentligt.
Karin

lördag 15 maj 2010

Turist tycka trist

Jag vänder på orden i visan. Förra året köpte vi många tulpanlökar i Amsterdam. Vita liljeblommande och nästan svarta skulle bli fantastiska i rabatten som något à la Nordfjell...

Idag kom äntligen sommarvärmen. Ungarna har klätt av sig och tulpanerna slagit ut!
Så här ser det ut i rabatten. De som har annan färg hade jag sedan förut! Jag har planterat flera lökar också men det är samma gula tulpan där med...
Kanske kan vara bra att välja de förpackade och märkta tulpanerna nästa gång. De däremot såg så mögliga och fula ut!
Jag får njuta av solen och mina gula tulpaner!
Trevlig helg,
Karin

söndag 9 maj 2010

Vår idag

Idag har vi haft en ganska fin dag även om värmen saknas. Just nu är det ett underbart ljus ute men kylan ska visst hålla i sig ett tag till. Sparris växen växer sakta och är mera lila än grön! Jag har kämpat mot diverse ogräs bland perenner, jordgubbar och rosor.
Det blev en ny kamera att försöka komma överens med... Det är inte så lätt men det ska väl gå. Här är "Svarte Petter", bladverket är så snyggt men skärpan kunde vara bättre.
Vitsipporna står länge i kylan!

Tog fram såpbubblor åt barnen och det var nästan vindstilla just då så jag kunde hinna med, med kameran.


Denna vecka är kort sedan har vi flera dagar att komma ifatt i landen!
Vi får hoppas på litet värme!
Karin

tisdag 4 maj 2010

Bilderna är räddade...

Våra bilder gick att rädda och det är jag så glad för. Min kamera däremot verkar nu vilja ge upp... Dessutom lyckades jag radera de flesta bilderna från vår sparrisplantering när jag kämpde med den.

Trots full storm orkade vi, i alla fall plantera alla plantor i lördags. Vi hade en del jord i mun och ögon men det regnade inte! Det var jobbigt men ganska kul eftersom många hjälptes åt! Här är några av vår dotter Ebbas bilder.




Kunde inte låta bli att försöka fånga kastanjens knoppar på bild. Den ser helt underbar ut med sina jätteknoppar.

Nu hoppas vi på värme så att sparrisarna kommer igång att växa; både de som vi kan äta av i år och de nyplanterade.
Karin