Bakade lavendelkakor, de blir riktigt goda med sin litet speciella smak, här är receptet:
200 g rumsvarmt smör
4 dl (240 g) vetemjöl
2 dl socker
1 msk sirap
2 tsk bikarbonat
ca 4 tsk lavendelblommor, dra bort blommorna från stjälken, eller hacka dem
Blanda samman alla ingredienser till en deg, dela degen i fyra delar, rulla varje del. Lägg rullarna på en plåt och platta till. Grädda i 175 grader ca 10-12 minuter. Skär längderna på snedden när de kommer ut ur ugnen.
Äntligen kan vi skörda purpur störbönor! De blir vanliga gröna bönor när man kokar dem, tyvärr. Men vad gott det är med nyskördade bönor!
Jag avslutar med purpur i form av egenhändigt uppdragna
Jätte Verbenor. De är underbara nu, men till nästa år ska jag slänga ut frön direkt i rabatten. De var inte litet svårflörtade i kruka inomhus!
4 kommentarer:
Hej!
Fint med lavendel och jätteverbena, även två av mina favvisar. Det ser ut som Lavandula x intermedia på en av bilderna, vet du om det är det? Jag är nyfiken på om den är härdig uppe hos dig.
Eva
Lavendelkakor! Vad kul!!
Det ska jag prova i helgen, tack för kul recept.
Marit
Lavendelkakorna ska jag prova innan dom sista lavendelblommorna försvinner. Jag älskar att använda trädgården i köket. Kryddlandet var det första vi gjorde i trädgården, och allt annat har utvecklats runt det. Nya recept och idéer är alltid välkomna.
Eva, de flesta plantorna har jag köpt som
Lavandula angustifolia utan sortnamn. Men det är två olika sorter jag har fått fatt i. den ena mindre härdig.
Karin
Skicka en kommentar