söndag 7 november 2010

Frostnupet och croissanter

I helgen har vi haft soligt och klart väder. Frosten har legat kvar nästan hela dagen men när vi har klippt och burit bort sparrisen har vi fått upp värmen!


Vackert är det med frost på rosknoppar och annat!




Leonardo da vinci är frosttålig!

Croissanter och pain au chocolat bakades igår och gräddades i morse, efter instruktioner från Sébastien. Gissa om det blev lyxfrukost!

Nu blir det kursvecka igen. Ikväll bär det av mot Östersund!
Karin




8 kommentarer:

Åsa! sa...

Det är vackert med frost och sköna dagar brukar det bli också efter en kall natt!

Steekjes en Stygn sa...

Sä vackert det ser ut.Dem croisanter och pain au chocolat måsta har smakat särskilt gott efter arbetet ute.
ha en bra vcka däruppe.
Anje

Jord under naglarna sa...

Ja, verkligen lyxfrukost! Var det svårt?

Här uppe var det ju minus 12 idag och väldigt vackert med rimfrost som klär alla träd och marken och allt - tjusigt!

Bea sa...

Frostnupet är vackert,men nu är det snö som är på väg :(
Mums...vilken smaklig frukost!! Dregel..slurp... :)
Kram /Bea

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Vilket vackert sparrisfält du visar. Den är inte bara god utan har även fin höstfärg :-)
Trevlig helg
Birgitta

Annika Christensen sa...

Fint med frotnupet och gott med hembakat bättre kan det ju inte bli.
Ha det gott
Annika

Ester sa...

Låter som en härlig helg! I egenskap av sparrisnovis måste jag bara fråga varför ni klipper ner sparrisen på hösten? För att stoppa sjukdomar i tid, eller av "vår-tidsbrist"?
Jag brukar vänta till våren, men får inte så mycket skott, så jag kanske ska ut med saxen i alla fall?
Må så Gott!
Ester

Karin sa...

Hej Ester,

vi klipper ner på hösten för att inte ge svamparna något att övervintra på. Om det inte kommer så många skott kan gödsel behövas!
Karin