lördag 12 december 2009

Borta bra...

Nu är jag hemma hos familjen igen och det är härligt. Jag har varit i Kaxås i Jämtland i några dagar för att baka. Jag ville lära mig mer om bakning och se hur det går till i ett småskaligt bageri. Kersti och Peter som driver Kaxås vedugnsbageri tog väldigt väl hand om mig och det var jättelärorikt att se hur de jobbar.

I detta härliga landskap, ungefär 6 mil från Östersund, ligger Kaxås. Hoppas att vintern kommer som utlovat nästa vecka! Det ska ju vara vinter i Jämtland i december, eller hur?

Bageriet från utsidan

Kaxås vedugnsbageris goda levain på jäsning.

Nygräddat vörtbröd. Direkt från ugnen.

Vackra vinterståndare för litet växtanknytning.


Klicka på loggan för att läsa mer om bageriet. Kersti och Peter håller kurser för hemmabagare och jag kan rekommendera ett besök!
Hälsningar Karin

6 kommentarer:

Jord under naglarna sa...

Å, du har ju varit i mina trakter! Nästan, men i rätt landsskap i alla fall! Tråkigt att du inte fick riktig vinter när du ändå var här.

Jag har en liten dröm om att få åka till stenugnsbageriet och lära mig lite. De bakar underbart gott bröd där.

Må så gott!

Bland Blommorna sa...

Vad härligt att det fortfarande finns stenugnsbagerier kvar. Kul att du varit där och bakat. Bilderna ser riktigt idylliska ut.

Inger sa...

Till både nytta och nöje låter det som, finns väl inget godare än ett gott bröd.

Thorins Trädgård sa...

Hallå, det låter ju som en underbar liten utflykt.

Bra tips.

Marit

Ester sa...

Härligt med nygräddat!
En granne i vår by pratade om att starta ett bageri i källaren och jag vädrade morgonluft. Tänk att ta cykeln några minuter och komma hem med ljuvligt doftande frukostbröd! Ännu har det inte blivit något, men jag fortsätter hoppas.
Må så gott!
Ester

Glädjekällan sa...

Det låter spännande.Riktigt gott bröd är vi inte bortskämda med här, men idag har jag bakat. Måste ha ett särskilt bröd till julskinkan och godast blir det om man gör det själv ;-))
Trevlig helg
Birgitta