lördag 23 januari 2010

Vilken vacker dag

Snart har vi haft minusgrader i stort sett hela januari. I veckan sådde jag mina första frön. Kronärtskockor 'Green globe'. I år har jag satsat på en "plugg box". Hoppas att det förändrar resultatet till det bättre! Jag har en sort till på lut men enligt fröpåsen ska den sås senare? Jag vet inte vad jag ska tro men väntar någon vecka för säkerhets skull!
I affären blev det även några tomatfrön, solrosor, astrar, fjärilsblommor, morötter... De får allt ligga till sig ett tag. Men vad kul det är att drömma om vårsådd!

Vår väg där jag fastnade med bilen i onsdags kväll och fick pulsa upp utan mössa och långkalsonger. Tur att det inte var så kallt och bilen stod ju där den stod.

Idag är en perfekt vinterdag. Idag ska jag komma ut på skidorna.


Pinsamt! Vi borde kontakta en energirådgivare...
Trevlig helg,
Karin

7 kommentarer:

Inger sa...

Har sagt det förut, hos dig skiner alltid solen. Här lyser den med sin frånvaro, grått och trist. Vilken tur att äventyret med bilen gick bra.
Ha det gott!

Karin Lindström sa...

Vilka ljuvliga bilder! Visst har det varit en vacker vinter. Vi har haft ett underbart väder idag med ca sju minus och sol. Det ser ut som ni har mycket snö!

Ha en fortsatt skön helg!

Många kramar
Karin

Jord under naglarna sa...

Vilka ljuvliga vinterbilder!
...och du, trösta dig med att istapparna ser ut som en tjusig isgirlang på huset! ;)

Gudrun sa...

Hej!
Så kul att du hittade till mig, tack för besöket.
Har sått i pluggbox några år och det är väldigt smidigt (om jag nu tänker rätt, en fyrkantig plastlåda).
Visst är det härligt att planera för sommaren.
Ha det gott.

Bland Blommorna sa...

Som vanligt så visar du så vackra vinterbilder. Jag längtar också till våren. Jag har stora planer för grönsaksodling till våren, så nu väntar jag bara på att solen ska behaga sig titta fram.

Bland Blommorna sa...

Du har fått en Award hos mig :)

Ester sa...

Jag drömmer också om våren och dreglar över frökataloger. Känner igen det där med energirådgivaren. Läste om en apparat man kan hyra och "värmefotografera" inne i huset för hitta var det blåser in kalluft. I vårt hus, byggt 1934, är apparaten dock helt överflödig. Det är bara att ställa ner fötterna utan raggsockar, så känner man precis var det "drar". Det vill säga nästan överallt...
Må så Gott!
Ester