lördag 27 februari 2010

Försenad räddningsaktion...

Idag upptäkte vi detta! Jag blir rasande och ledsen!! Rådjuren står inte högt i kurs just nu. När de äter rosknoppar bir ju i alla fall inte hela plantan förstörd! Vi har satt en hel del träd de senaste åren och de har tagit sig bra. Nu är det mesta förstört, skulle jag tro. Ullungsrönnen och Åkeröträdet här totalbarkade. Dessa; två äppelträd och ett päronträd är troligen också förstörda. Känns som om det är bättre att börja om än att försöka reparera.Vi får väl skylla oss själva som inte gjort detta ordentligt från början... Ulf har skottat och hägnat nu men det är väl så dags...
Suck, Karin

11 kommentarer:

Karin Lindström sa...

Men fy så trist! Ja med den här vintern så försöker de väl allt för att hitta mat. Det är ju bara så tråkigt när de förstör det man kämpat med. Jag ska nog kolla över våra träd så de inte ger sig på våra också!

Hoppas ni kan rädda dem!

Kramar

Karin

Inger sa...

Beklagar, förstår att du är ledsen. Jag har tack och lov ingen erfarenhet av rådjur, bor i stan. Man lär sig av alla misstag, om det kan vara någon tröst.
Ha det gott!

Lillakolonistugan sa...

Men vad tråkigt..har inte vågat titta på våra rosor ännu men förhoppningsvis är det för mycket snö..ska ta en tur ut idag igen, får nog våga titta..

Ha en skön dag/Anne

Bea sa...

Oj, jag förstår dig, hos mig finns det skadegörelse varje vinter på träd och buskar!! Man blir verkligen ledsen, kanske man borde inhägna hela trädgården för att undkomma problemet!!?
Själv har ja buskrosor som betats av :(
Ett lite tips som jag fått, gnid in stammen med fårfett och häng upp små ulltussar, men skadan är ju skedd för i år, men värt att prövas ändå!
Ha en bra dag! /Bea

Åsa! sa...

Oj, oj, oj! Det där såg riktigt illa ut!

Ester sa...

Lider med dig! Så ledsen man blir. Håller tummarna att de uslingarna inte skalat hela vägen runt stammen - då kan träden ha en liten chans att överleva, även om det ser rätt illa ut.
Må så Gott!
Ester

Ruben sa...

Dessa marodörer. Typiskt att de alltid väljer de träd och buskar som man är extra rädd om - när det finns så mycket andra buskar i skogen! Vi har haft dem på thuja och vinbärsbuskar. /Ruben

Jord under naglarna sa...

Så trist med dessa vandaler... :( Lider med dig, men jag hoppas att de inte är helt förstörda.

Bland Blommorna sa...

Så tråkigt. Det riktigt skär i hjärtat när sånt händer.

Glädjekällan sa...

Det borde vara skottpengar på rådjur! Förrförra våren fejades hornen mot den smala stammen på en magnolia som skulle blomma för första gången. Nu finns den inte mer.
Förstår att rådjuren både behöver och söker mat denna snörika vinter men det kan de väl göra hos grannen ;-))
Ha det gott
Birgitta

Tigris Predikantan sa...

För många är rådjur så söta, så söta men jag förstår dig väl ... hos mig gör de mig ledsen varje vår ... när jag ser vad de har gjort! Trist!