måndag 10 augusti 2009

Rundtur i trädgården

Det är ju inte bästa tiden på säsongen att visa upp trädgården just nu,med kålen full av hål och potatisblasten avklippt. Den senaste veckan har jag gjort annat än att rensa så jag har litet att ta igen. Ett åskregn igår kväll och ikväll har gjort att det inte är riktigt läge att ge sig ut heller. Jag har därför tid att skriva och fixa. Att blogga är kul men tar litet tid, särskilt när jag hela tiden hittar nya bloggar att läsa! Här är i alla fall Hyde Hall, en Austinros som är tänkt som häckväxt


Härdigheten var si och så och det innebar att rosen skars ned kraftigt i våras. Jag har tänkt den som friväxande, vi får se hur det fungerar. Den har växt mycket i sommar och är otroligt frisk i bladen. Tyvärr är det konkurrens med rådjuren om blommorna.Humlen växer så det nästan syns och måste byta plats. I höst ska den få nya ekstörar från vår nedblåsta gamla ek att klättra på. Mitt i gräsmattan ska den stå så att den inte lägger sig i potatis eller sparris eller nå't. Då kan jag klippa av alla skott som försöker smita utan att riskera något annat.

Vår nya uteplats, byggd på grunden från ett nedfallet hus som stod på vår tomt när vi kom hit 2005. Då var huset utan tak och inbäddat i syrener och annan sly. Trädgårdsmöbeln hittade jag i ena hörnet, där den hade stått skyddat. Med litet färg duger den fint.Jag är stolt över mitt trädgårdsland men behöver mera struktur. Till nästa år hoppas jag att vi kan få till mera permanenta bäddar. Då kan jag lägga bark på gångarna och slippa den oönskade grönskan...En Dahlia som trivs trots regnet. Den har sorten är tvestjärtarna inte så förtjusta i. En annan rosarandig sort slår ut utan det rosa, enbart den gulvita mitten är kvar. Det är ju inte så kul.


En Klematis som ska vara 'Cicciolina' men färgen stämmer inte...Lite trädgårdskonst, från Österlen, med en Klematis som klättrar, 'Tage Lundell' ska det vara...

Jag avslutar rundan med en bild av ett av våra gamla äppelträd. Visst ser det ut som ett riktigt Elsa Beskow träd? Så var det troligen redan 50 år på hennes tid!

1 kommentar:

Knytt sa...

Kul att få se in till er - potager låter lovande, jag hoppas vi får se i sommar!

God Jul!